Manfaat S.LUTENA Untuk Kuku Rusak

kuku rosak

Manfaat S.LUTENA Untuk Kuku Rusak

Untuk  Kuku Rusak bisa diperbaiki dengan konsumsi nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Nutrisi herbal yang terbagus adalah yang mengandung 6 karotenoid sebagai sumber antioksidan yang bisa memperbaiki kerusakan sel tubuh secara total baik karena sakit maupu karena aus. Nutrisi herbal yang dimaksud bisa didapat dengan konsumsi S.LUTENA.

SELAIN muka, anggota badan yang selalu menjadi perhatian orang ialah kebersihan tangan, khususnya kuku.  Kuku boleh menjadi lambang keprihatinan seseorang menjaga kebersihan dan kesihatan secara keseluruhan. Kuku kita dihasilkan daripada sejenis protein dipanggil keratin.

Walaupun kuku boleh dikatakan antara tisu terkuat dalam badan, ia mudah mengalami masalah dan menjadi lemah, pecah atau tumbuh terlalu perlahan. Masalah kuku biasanya disebabkan jangkitan kulat dan lama kelamaan ia boleh rosak dan tertanggal.

Selain itu kekurangan zat, terdedah kepada bahan kimia, kesan sampingan penyakit dan terlalu kerap melakukan rawatan kuku sehingga ia hilang kelembapan semula jadi juga boleh mendatangkan masalah pada kuku. Kuku juga mudah dijangkiti fungus atau kulat, terutama pada kaki yang sering memakai kasut.

Persekitaran gelap, lembap dan hangat adalah ciri utama menggalakkan pembiakan kulat. Serangan kulat mengubah struktur asal kuku dan menjadikannya rapuh, kasar, bergerigi, kulit di keliling kuku mudah terkopek, kehilangan bentuk asal, bertukar warna menjadi kekuningan, kecoklatan atau kehitaman disebabkan pengumpulan sisa di bawah kuku. Bentuk kuku juga berubah dan terangkat daripada lantai kuku, menyebabkan anda berasa sakit serta timbul masalah bau kurang menyenangkan.

Fungus kuku adalah parasit mikroskopik yang tak memerlukan cahaya untuk membiak. Sesetengah fungus mempunyai kegunaan, tetapi kebanyakannya boleh menyebabkan jangkitan dan penyakit. Fungus yang menyerang kuku kaki tergolong dalam kumpulan dermatofit seperti yis dan kulat. Ia boleh memasuki kulit melalui luka kecil atau bukaan antara kuku dan lantai kuku dan mula menimbulkan masalah jika kuku terdedah kepada keadaan panas dan lembap secara berterusan.

Berbanding kanak-kanak, jangkitan fungus lebih kerap berlaku di kalangan orang dewasa, terutama lelaki. Peningkatan umur memperlahankan pertumbuhan kuku dan menjadikannya lebih tebal. Keadaan ini menyebabkan kuku orang dewasa, terutama yang sensitif dan kurang memberikan perhatian kepada penjagaan kuku, mendapat jangkitan. Selain itu, orang yang mempunyai sejarah keluarga kuku dijangkiti fungus berdepan risiko lebih tinggi mengalami masalah sama. Antara faktor lain yang boleh meningkatkan risiko mendapat jangkitan fungus kuku ialah:

 • Merokok.
 • Kuat berpeluh.
 • Bekerja dalam persekitaran panas dan lembap.
 • Memakai stokin dan kasut yang tiada pengudaraan baik.
 • Kerap berjalan berkaki ayam di tempat awam seperti kolam renang, gimnasium dan bilik mandi serta tidak membersihkan kaki dengan baik.
 • Kecederaan pada kuku.
 •  Menghidap kencing manis dan lemah sistem imun badan.

Jika tidak dirawat, jangkitan fungus juga boleh menyebabkan rasa sakit. Sebaik dikesan ada tanda awal jangkitan fungus seperti bintik putih atau kuning pada kuku, segera berjumpa doktor bagi mendapatkan rawatan bagi mengelak kerosakan kekal. Masalah kuku lebih serius di kalangan pesakit kencing manis kerana peredaran darah ke anggota yang jauh daripada jantung, terutama kaki, biasanya kurang lancar. Ini menyebabkan sel pada kaki kurang menerima zat makanan dan mudah mengalami jangkitan. Justeru, pesakit kencing manis disaran memeriksa kaki setiap hari supaya sebarang kecederaan boleh dikesan awal. Luka kecil dan jangkitan fungus pada kuku boleh menyebabkan pesakit mengalami komplikasi penyakit seperti ulser. Lebih buruk, luka atau jangkitan dialami pesakit kencing manis biasanya lambat sembuh. Serangan fungus pada kuku juga sukar dirawat dan kerap berulang. Bagaimanapun, melalui penjagaan rapi dan penggunaan ubat secara teratur, masalah ini dapat dikawal. Individu yang mengalami masalah jangkitan fungus mungkin disaran mengambil pil antifungus yang turut membantu menggalakkan pertumbuhan kuku baru selepas bebas daripada jangkitan. Namun rawatan kuku mengambil masa sehingga beberapa bulan untuk mendapatkan kesannya. Jadi anda perlu bersabar untuk melihat pertumbuhan kuku baru. Untuk mengelak serangan fungus atau jangkitan semula, beberapa panduan boleh diikuti seperti:

 •  Memastikan kuku sentiasa pendek, kering dan bersih. Potong kuku kaki melintang dan buang bahagian keras pada hujung kuku.
 •  Keringkan kaki terutama pada celah jari, setiap kali selepas mandi.
 • Pakai stokin daripada kain kapas yang dapat menyerap peluh dengan baik. Tukar stokin sekerap mungkin, terutama bagi individu yang ada masalah kuat berpeluh.
 •  Tanggalkan kasut beberapa kali sehari dan selepas bersenam.
 •  Selang-selikan pemakaian kasut bertutup dan bertali.
 •  Gunakan semburan atau bedak antifungus pada kaki dan bahagian dalam kasut bagi memastikan kasut sentiasa kering.
 •  Pakai sarung tangan getah, khususnya bagi yang banyak terdedah kepada air, seperti pekerja restoran ketika mencuci pinggan.
 •  Jangan kopek kulit di sekitar kuku kerana ia menjadi laluan fungsus memasuki badan dan memulakan jangkitan.
 •  Basuh tangan setiap kali selepas menyentuh kuku yang dijangkiti kerana jangkitan fungus boleh merebak ke kuku lain.

Namun langkah terbaik ialah mencegah jangkitan. Antaranya ialah memilih kasut yang ada pengudaraan baik. Lembapkan kuku dengan losyen, terutama selepas lama terdedah pada air.

 

Untuk Gangguan Kuku Rusak bisa diperbaiki dengan konsumsi nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Nutrisi herbal yang terbagus adalah yang mengandung 6 karotenoid sebagai sumber antioksidan yang bisa memperbaiki kerusakan sel tubuh secara total baik karena sakit maupu karena aus. Nutrisi herbal yang dimaksud bisa didapat dengan konsumsi S.LUTENA.

S.LUTENA merupakan nutrisi kesehatan tubuh secara total yang berfungsi untuk memperbaiki metabolisme tubuh dan memperbaiki kerusakan sel tubuh secara menyeluruh. S.Lutena ini bisa membantu mempercepat penyembuhan berbagai penyakit, pemakaian dalam waktu lama tidak menimbulkan efek samping apapun bahkan bisa menjadikan tubuh kita kembali muda (antiaging). Kandungan antioksidan dari 6 karatenoid yang terdapat dalam s.lutena ini diperlukan tubuh untuk memperbaiki kerusakan sel baik karena aus maupun karena suatu penyakit tertentu.

Berikut Pengalaman Untuk    Kuku Rusak

Berikut ini pengalaman untuk Pengobatan  Kukus Rusak & Gondongan yang telah konsumsi S.LUTENA atau yang biasa kita sebut super lutein, .

NB: Testimonial ini merupakan murni dari pengalaman pribadi dari orang-orang yang telah konsumsi super lutein/s.lutena dan super lutein mirtoplus. Testimonial ini juga bukan merupakan rujukan, anutan atau patokan yang digunakan untuk menentukan lama penyembuhan dari pengobatan baik itu digunakan sebagai suplemen/nutrisi kesehatan ataupun untuk pengobatan. Jadi apabila ada konsumen yang belum ada hasil seperti dalam testimoni ini bukan berarti SUPER LUTEIN, S.LUTENA atau SUPER LUTEIN MIRTOPLUS tidak manjur, itu merupakan proses dari perbaikan metabolisme tubuh dan perbaikan sel-sel rusak, dimana kondisi setiap orang berbeda, ada yang cepat dalam penyembuhan, ada pula yang lama.

Nutrisi Herbal Untuk  Kuku Rusak

Hal utama yang perlu diperhatikan Untuk Penyakit  Kuku Rusak adalah dengan memperhatikan nutrisi tubuh setiap hari, nutrisi tubuh tentunya kita dapat dari bahan makanan yang kita makan, makanan terbaik adalah dengan memperbanyak asupan sayur dan buahan dalam menu harian kita dan tentu saja untuk memaksimalkan nutrisi kita juga perlu suplemen alami. S.Lutena merupakan nutrisi herbal dari berbagai jenis buah dan sayuran yang benar-benar alami dan organik. Kandungan 100% herbal buah dan sayuran serta DHA ikan. S.Lutena/Super Lutein tidak hanya untuk Penyakit  Kuku Rusak saja tetapi  juga untuk memperbaiki gangguan fungsi organ tubuh lainnya.

Fungsi utama S.Lutena adalah memperbaiki metabolisme tubuh dan mengoptimalkan fungsi seluruh organ tubuh agar berfungsi optimal dalam memperbaiki kerusakan sel/saraf pada setiap organ tubuh dan juga memperbaiki sistem imunitas tubuh.

Apa itu S.Lutena?

S.Lutena Nutrisi Herbal Untuk Penyakit  Kuku Rusak

S.LUTENA merupakan nutrisi kesehatan tubuh secara total yang berfungsi untuk memperbaiki metabolisme tubuh dan memperbaiki kerusakan sel tubuh secara menyeluruh. S.LUTENA ini bisa membantu mempercepat penyembuhan berbagai penyakit, pemakaian dalam waktu lama tidak menimbulkan efek samping apapun bahkan bisa menjadikan tubuh kita kembali muda (antiaging). Kandungan antioksidan dari 6 karatenoid yang terdapat dalam s.lutena ini diperlukan tubuh untuk memperbaiki kerusakan sel baik karena aus maupun karena suatu penyakit tertentu.

 
Manfaat S.Lutena Secara Umum adalah :
•Detoksifikasi
•Memperbaiki, Mengaktifkan dan Memperbaharui Sel Tubuh
•Pembersih Darah
•Antioksidan

Tiap botol S.Lutena berisi 100 kapsul.

Komposisi: refined fish oil (mengandung DHA), wheat germ oil, ektrak blackcurrant, ekstrak blueberry, gelatin, gliserin, beeswax ektrak, vitamin E, ektrak marigold (mengandung lutein dan zeaxanthin), lycopene tomat, carotene, gardenia, vitamin B1, B2, B6, B12. Manfaat S.LUTENA Untuk Kuku Rusak

Post Update :
Date : Thursday, May 24, 2018 - Kamis, 24 Mei 2018