Paket Menyusui Lengkap Shaklee

 

 

Paket Menyusui Lengkap Shaklee

 

Set B adalah set penyusuan paling dasar,

 

Dalam paket B ini terdiri dari B kompleks, Vitalea, Vitamin C dan Alfalfa

Kebaikan : 
Milk booster, mengawal tekanan, menguatkan antibodi, menampung kekurangan nutrien harian yang amat penting dijaga oleh ibu, memberi tenaga dan banyak lagi.

Siapa yang perlu ambil Set B:  Ibu menyusui yang sering letih, mengalami penurunan susu ibu disebabkan tekanan kerja.

 

Set E adalah set penyusuan Enhancement

Dalam Paket ini  terdiri dari B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix (kalsium)

Kebaikkan:
Sama dengan Set B. Set E menampung keperluan kalisum yang diperlukan oleh ibu dan bayi untuk pembinaan tulang & gigi yang kuat. Mudah diserap tubuh dan sangat berkesan untuk mengurangkan sakit belakang dan memberi kesegaran di pagi hari.

Siapa yang perlu ambil Set E: Ibu yang tidak suka susu, Ibu menyusui yang mengalami penurunan susu semasa datang haid, sakit badan terutama ketika bongkok dan bangun tidur, bayi yang sudah alami kerosakan gigi.

 

Set Triple M adalah set penyusuan premium

Dalam paket ini terdiri dari B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix(kalsium) dan Energizing Soy Protein(soya)

Kebaikkan:
Sama macam Set E. Khasiat protein mampu menyumbang pada pengeluaran susu kerana susu ibu terhasil dari protein dan kalisum selain nutrien-nutrien lain. Protein soya yang mudah dihadam mampu menyalurkan sumber protein yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel-sel tubuh bayi.

Siapa yang perlu ambil Triple M:
Ibu yang tak dapatkan sumber protein secukupnya, ibu yang hendak berdiet, ibu yang sudah mencoba set b atau e tapi masih tidak mencapai tahap pengeluaran dikehendaki walaupun kerap mengosongkan payudara, ibu yang sering keletihan

 

Set Eu Four Pack adalah set penyusuan terbaru:

Dalam paket ini terdiri dari : B Complex, Vitalea, Vitamin C dan Ostematrix/kalsium.

Kebaikkan:
Set ini tidak mengandungi Alfalfa, natural milk booster kerana ada bayi yang sensitif dengan alfalfa dan mengalami cirit birit. Namun, dengan keperluan yang lengkap untuk mengisi kekosangan nutrien yang diperlukan untuk pembentukan susu ibu dan pemeliharaan kesehatan ibu, ia dapat membantu untuk boost milk production. Yang paling utama, ia membantu ibu kekal cergas, positif, ‘gembira’ untuk sama-sama dengan ibu lain merealisasikan penyusuan susu ibu.

Siapa yang perlukan Set Eu Four Pack:

Ibu yang nekad hendak meneruskan penyusuan, mencari supplemen untuk mengekalkan kesihatan dan tenaga, mengalami kemuruduman susu akibat keletihan, sakit pinggang, kurang tidur, anak tidak sesuai dengan alfalfa.

 

 *******NB: UNTUK SEMENTARA INI VITAMIN B KOMPLEKS DAN VITAMIN C SHAKLEE BELUM TERSEDIA DI INDONESIA, Solusinya anda bisa mengambil paket yang sudah ada tanpa vitamin B dan Vitamin C Shaklee, sangat disarankan untuk ambil paket lengkap Set Triple M, agar lebih maksimal hasilnya. Untuk pemenuhan vitamin B dan Vitamin C bisa didapat dari produk lain bila ingin melengkapi paket yang ada.

 

KETERANGAN MASING-MASING PRODUK:

 

Vita-Lea® Iron Formula

 

Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin & Multimineral

Multivitamin yang Sempurna
Salah satu hasil penelitian terbaik dari Shaklee diwujudkan dalam multi-vitamin yang paling lengkap dan seimbang. Vita-Lea diformulasikan secara khusus untuk memberikan Anda 28 vitamin dan mineral penting yang dibutuhkan oleh orang dewasa.

Manfaat mengkonsumsi Vita-Lea setiap hari:

  • Meningkatkan kesehatan dan kebugaran tubuh secara menyeluruh*
  • Melindungi tubuh dari kerusakan akibat radikal bebas*

 

==============================================================================================================

Energizing Soy Protein

 

Energizing Soy Protein – Vanilla

Memberikan Asupan Energi, dengan Protein Nabati Berkualitas Terbaik

Energizing Soy Protein merupakan sumber protein nabati yang rendah lemak, bebas kolesterol serta diperkaya oleh 9 asam amino essensial yang dibutuhkan oleh tubuh. Energizing Soy Protein telah terbukti secara klinis mampu memberikan asupan tenaga yang dapat bertahan lebih lama.

Protein nabati berkualitas terbaik dengan 14 gram protein kedelai yang sehat bagi jantung serta 500 mg kalsium dalam setiap sajiannya

  • Membantu menjaga jaringan otot, perbaikan sel, dan keseimbangan fungsi enzim serta hormon
  • Glycemic rendah yang membantu menjaga tingkat gula darah normal
  • Mendukung sistem kekebalan dan daya tahan tubuh, serta membantu menurunkan kolesterol.

 

==============================================================================================================

Alfalfa Complex

 

Alfalfa Complex

Nutrisi Terpercaya dari Akar Premium
Alfalfa merupakan gudangnya nutrisi. Akar utamanya tumbuh ke dalam tanah hingga sepanjang 6 meter, menyerap berbagai nutrisi dan mineral dari kandungan tanah. Sedangkan daunnya kaya akan klorofil (zat hijau daun) yang diperoleh melalui proses fotosintesa alami.

Alfalfa Complex merupakan formula unggulan khas Shaklee yang diracik langsung oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Kami hanya menggunakan tumbuhan alfalfa terbaik dari California, USA untuk memastikan kualitas kandungan gizinya yang kaya, termasuk diantaranya: kalsium, fosfor, zat besi, magnesium, klorofil, bio-flavonoid, mineral dan vitamin.

Sumber natural alfalfa

Tiap sajian memberikan 300 mg kalsium, setara dengan segelas susu

====================================================================================================================

OsteMatrix™

 

 OsteMatrix™

 

OsteoMatrix™

Membantu mengurangi resiko osteoporosis

Kalsium dan vitamin D yang memadai sangat dibutuhkan tubuh selama seumur hidup untuk menekan risiko pengeroposan tulang. Selain memperkuat tulang dan gigi, kandungan nutrisi OsteoMatrix juga:

  • Membantu menjaga tingkat tekanan darah normal*
  • Mendukung kontraksi otot dan transmisi saraf*
  • Mengurangi gejala PMS (menstrual) seperti kembung, kejang dan kram serta menekan gejala emosional seperti rasa gundah dan mudah marah.*
  • Terbukti secara klinis mampu meningkatkan penyerapan kalsium
    OsteoMatrix memberikan:
    1.000 mg (100% AKG) kalsium penting dari konsentrat alami yang paling mudah dicerna
    400 mg (100% AKG) magnesium untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan memperkuatnya
    600 UI vitamin D3. Vitamin D terbukti secara klinis mendukung kesehatan jantung, tulang dan ketahanan tubuh.
  • Kaplet Berlapis yang Mudah untuk Ditelan
  • Anda hanya membutuhkan asupan 4 kaplet saja setiap harinya. Untuk hasil terbaik, konsumsi 2 kaplet sesudah makan, 2 kali sehari.

 

* Produk ini tidak ditujukan untuk diagnosa, perawatan, penyembuhan atau pencegahan penyakit.

 

TESTIMONIAL UNTUK IBU MENYUSUI:

 

Wow! Banyaknya susu ibu ni. 4 botol sekali pump. Rezeki untuk 2 kembarnya. Macam mana nak dapat susu yang banyak? Kalau ibu lain risau akan susu kurang, apa tah lagi mempunyai anak kembar, yang permintaannya pasti bertambah, jangan give up sebelum mencuba ya. Cerita ibu menyusu, Ayu Azriati yang membanggakan ini harap mampu memberi semangat buat ibu-ibu semua.

Apa rahsianya ibu menyusu ini?

Tiada rahsia lagi. Semuanya seperti yang selalu kami kongsikan

1. Minum plain water 3 liter setiap hari. 2 L adalah untuk orang biasa. Ibu menyusu perlukan lebih lagi.
2. Konsisten pump please. Cuba maintain setiap 3 jam. Buat jadual supaya mudah ingat.
3. Jaga pemakanan dan kesihatan dengan mengambil supplemen terutama yang gagal makan mengikut piramid makanan yang betul.
4. Direct feeding sekerap mungkin kerana skin to skin stimulation sangat membantu. Sentuhan kulit ibu ke kulit bayi dapat menggalakkan pengeluaran susu ibu kerana bayi sangat expert dalam mengeluarkan susu ibu.
5. Sentiasa positif dan sabar.
6. Pump sehingga payudara kosong.

Apa yang ibu menyusu ini amalkan sehingga dapat 4 botol sekali pump?

Ooohh..Set Triple M…tidak syak lagi 😀

Set Triple M adalah kombinasi Set B( B Complex, Vitamin C, Alfalfa dan Vitalea) serta Ostematix(kalsium) dan Energizing Soy Pretein.

Perfect dan marvelous. Alhamdulillah. Ini adalah pelaburan yang bijak untuk kesihatan ibu dan bayi. Malah semua supplemen dalam set Triple M boleh dikongsi dengan suami dan keluarga yang lain. Duit yang kita cari adalah demi masa depan dan masa sekarang, begitu jugalah dengan kesihatan. Ia harus dijaga kini dan untuk masa depan. Jadi, pastikan anda sediakan bahagian kecil untuk penjagaan kesihatan.

 

saya bukanlah pakar dalam hal- hal breastfeeding ni. ada banyak trial and error saya buat sejak anak pertama. bila tiba anak kedua, pandai la sedikit. lepas tu mula share la dengan kawan- kawan yang nak breastfeeding juga. bila salah amalan saya, salah la juga amalan diaorang haha! tapi yang bagusnya, bila saya yang mula breastfeeding, dapat lah saya share the do’s and don’ts tu dengan mereka. kiranya dalam ketaksempurnaan saya melaksanakan penyusuan ni, ada juga lah yang beroleh manfaat. cewah.

saya ingat hari pertama saya kembali bekerja, saya share minibar rakan saya di opis yang juga mengepam. ketika itu anaknya dah 2 bulan lebih. bila saya bawa susu yang diperah, rakan saya excited sangat, dan cakap “waaaa pekatnyaaaaa..” kebetulan pulak hari tu dapat pam dekat dua botol penuh, lagi la dia excited, “waaa banyakkknyaaa…”

saya kembang kempis juga la gembira dan bangga haha! terus saya share dengan dia, apa yang saya amalkan untuk dapat susu pekat & banyak. saya share SEMUA! tips, jadual mengepam, jenis vitamin yang saya ambil, dengan contact distributor shaklee saya. lekas- lekas dia order, ikut tips dan jadual. alhamdulillah berhasil juga. tapi kami berdua memang ada masa culas juga mengepam kat opis tu tambah2 waktu sibuk. dan percayalah, banyak mana pun vitamin atau milk booster food kita telan, kalau culas, malas, leka nak pam, minum air, jangan lah harap susu mencurah- curah yer. mencurah air ke daun keladi mungkin- haha tak relevan.

jadi, saya share kat sini, apa yang saya makan, minum dan buat untuk tatapan semua (eceh semua, macam ramai je ahaha):

saya minum energizing soy protein 2-3 kali sehari
saya ambil vitalea, vitamin c, b- complex, dan alfalfa ikut jadual
saya tambah lagi dengan ostematrix sebelum tidur

inilah yang saya buat sejak 6 bulan yang lepas. ada hari-hari saya terlupa juga, atau ada hari yang susu banyak (hari cuti, hari yang relax happy, tenang) saya kurangkan alfalfa & ESP (mainly because nak jimat cermat ahaks).

jika orang bertanya, boleh ke tidak ambil alfalfa saja, saya memang cakap tak boleh. pasal apa? pasal nanti bila badan letih, lesu, stress dan takde sokongan multivitamin, vitamic c dan b-complex, sebotol alfalfa pun tak dapat membantu. saya tak berani jamin pasal saya tak buat gitu hehe. dan ESP ni ramai yang bertanya juga. ini bonus yang saya dapat selepas 6 bulan minum ESP, selain untuk maintain milk supply

– warna kulit muka lebih sekata, jerawat jarang sekali muncul these days…
– firmer body, i lost inches- protein helps to firm up body FYI

ini dua perkara yang paling ketara kesannya pada saya.

 

 

 

 

INFO LENGKAP PRODUK SHAKLEE

TESTIMONIAL PRODUK SHAKLEE 

Untuk Informasi dan Pembelian Produk Shaklee:

 Silahkan menghubungi :
Aprilia
E-mail: [email protected], YM: annisa_lidya
SMS/telp: +60164019528, sms saja: +6283857257768,

PIN BB: 283F1034 

Shaklee: Tips Memperbanyak Air Susu Ibu (ASI)

 

 

 

 

Post Update :
Date : Wednesday, November 20, 2019 - Rabu, 20 November 2019